Nieuws

Eriksen maakt rentree op trainingsveld, spelmaker traint in Denemarken

Eriksen maakt rentree op trainingsveld, spelmaker traint in Denemarken

02-12-2021 13:50 Laatste update: 14:07

In de luwte maakt Christian Eriksen zich op voor een mogelijke rentree als profvoetballer. Bij zijn oude club  Odense BK werkt de international van Denemarken aan zijn conditie.

Eriksen staat momenteel onder contract bij Internazionale. Een rentree in de Serie A lijkt op dit moment uitgesloten, omdat een defibrillator is ingebracht na zijn hartproblemen afgelopen EK 2020. De regels van de competitie staan niet toe dat een speler met defibrillator profvoetbal speelt.  

Van zijn club Internazionale heeft Eriksen toestemming gekregen zijn conditie bij zijn oude liefde op peil te houden. "We hebben contact gehouden sinds zijn vertrek. We zijn blij dat hij ons heeft gevraagd heeft hier te trainen", zegt technisch directeur Michael Hemmingsen tegenover het Deense medium BT.  

Zonder camera's kan de Deen zich nu weer focussen op zijn mogelijke rentree als voetballer. "We zijn erg blij dat Christian momenteel op onze velden werkt aan zijn conditie", besluit Hemmingsen. In 2009 maakte Eriksen de overstap van Odense BK naar Ajax. Het trainingscomplex van de nummer negen van de Superligaen ligt vlakbij het huis dat de 29-jarige Deen in zijn vaderland heeft aangehouden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!