Nieuws

Rooney ziet kansen voor Ronaldo: 'Maar uiteindelijk haalt de tijd iedereen in'

Rooney ziet kansen voor Ronaldo: 'Maar uiteindelijk haalt de tijd iedereen in'

08-10-2022 13:18 Laatste update: 14:13

Wayne Rooney stelt dat Cristiano Ronaldo geduldig moet wachten op zijn kans bij Manchester United. De voormalig ploeggenoot van de Portugees benadrukt wel dat de tijd iedereen inhaalt.

Rooney speelde samen met Ronaldo in een uiterst succesvolle periode voor The Mancunians. Zo stond het duo voorin bij United toen ze de Champions League wonnen in 2008 tegen Chelsea. "De manager (Erik ten Hag red.) heeft voor een andere speelstijl gekozen, met succes", zegt Rooney tegen Eleven Sports. "Cristiano en Messi zijn twee van de beste spelers ooit, maar uiteindelijk haalt de tijd iedereen in. Hij is duidelijk niet meer de speler die hij was toen hij 22 of 23 jaar oud was. Het is lastig voor hem."

Rooney speelde vijf seizoenen samen met Ronaldo en kent de Portugees door en door. "Hem kennende zal het lastig voor hem zijn om op de bank te zitten. Ik weet zeker dat als hij geduldig blijft, zijn kansen zullen komen. Daarna is het aan hem om die kansen aan te pakken en zich terug te knokken in het elftal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!