Nieuws

Bazoer klopt op de deur: 'De trainer maakt zijn keuzes en ik moet het laten zien'

Bazoer klopt op de deur: 'De trainer maakt zijn keuzes en ik moet het laten zien'

08-10-2022 12:29 Laatste update: 15:09

Riechedly Bazoer trok afgelopen zomer de deur bij Vitesse achter zich dicht en tekende een contract bij AZ. Hoewel de middenvelder in Alkmaar flink op de deur klopt, moet hij het vooralsnog stellen met een plek op de bank.

Bazoer stond dit seizoen nog geen wedstrijd aan de aftrap bij AZ. Hoewel de middenvelder tijdens zijn invalbeurten laat zien wat hij waard is, moet hij vooralsnog genoegen nemen met een plek achter Jordy Clasie, Tijjani Reijnders en Dani de Wit. "De trainer maakt zijn keuzes en ik moet mezelf laten zien. Dat heb ik gedaan en ik klop nadrukkelijk op de deur. Maar je kunt moeilijk zeggen dat de ploeg niet draait. We zijn koploper in de competitie en hebben negen uit drie in de Conference League. Er valt bij AZ niks te klagen. Ook niet door mij", vertelt een nuchtere Bazoer aan De Telegraaf.

De 25-jarige middenvelder ziet in dat zijn ploeg een brede selectie heeft. Door het drukke programma van de Alkmaarders weet Bazoer dat zijn kansen ongetwijfeld zullen komen. "We spelen veel wedstrijden in een relatief korte periode, dan weet je gewoon dat er blessures en schorsingen gaan komen. Dan is het heel erg belangrijk dat je iets achter de hand hebt, zoals bij ons duidelijk het geval is."

Afgelopen weekend mocht Bazoer in het met 1-4 gewonnen duel met FC Groningen al voor rust invallen. "Het was inderdaad lekker om weer eens wat langer te spelen en ik heb laten zien wat ik waard ben", vervolgt Bazoer. "Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om het team. Er hangt een heel goede sfeer in de kleedkamer. De jongens vechten voor elkaar, dat was in Groningen en vanavond ook weer duidelijk zichtbaar. De jongens die er opkomen, forceren iedere keer wat. Jesper (Karlsson, red.) kopte donderdag ook gewoon weer even de winnende binnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!