Nieuws

Willem II over 'inktzwarte avond': 'Zij kunnen een stadionverbod verwachten'

Willem II over 'inktzwarte avond': 'Zij kunnen een stadionverbod verwachten'

08-10-2022 11:03

Willem II heeft in een uitgebreid persbericht op de clubsite tekst en uitleg gegeven over de lange onderbreking tijdens het duel met FC Den Bosch. Na achttien minuten werd de Brabantse derby tijdelijk stilgelegd nadat er ongeregeldheden plaatsvonden op de tribunes en er vuurwerk op het veld werd gegooid.

Het duurde vervolgens lange tijd voordat het duel weer hervat werd. 'Na overleg tussen beide clubs, het Openbaar Ministerie, de gemeente Tilburg en de politie werd besloten dat in het belang van de algehele veiligheid het de meest verstandige keuze was om de supporters van FC Den Bosch terug naar huis te sturen en de wedstrijd daarna eventueel uit te spelen', stelt Willem II in het statement. 'Een leeg bezoekersvak was een voorwaarde om de wedstrijd uit te spelen.'

Er werd aanvankelijk niets gecommuniceerd over het eventueel hervatten van de wedstrijd uit angst voor 'escalatie' van de situatie. Daardoor zaten fans lange tijd in onduidelijkheid of de wedstrijd nog hervat zou worden. 'Onze excuses voor de late informatie over de gang van zaken.' De club stelt de avond grondig te gaan evalueren. 'Geïdentificeerde supporters die zich schuldig hebben gemaakt aan geweldpleging en het gooien van vuurwerk en andere voorwerpen kunnen een forse boete en/of een stadionverbod verwachten.'

In het persbericht rept de Tilburgse club van een 'inktzwarte' avond voor het voetbal. 'Vooral voor onze jongste supporters vinden wij het ontzettend vervelend dat zij getuige zijn geweest van deze ongeregeldheden en het wangedrag.' Tot overmaat van ramp ging het duel ook nog eens verloren. Den Bosch bleek met 1-2 te sterk voor de formatie van trainer Kevin Hofland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!