Nieuws

Clasie: 'Iedereen dacht dezelfde speler terug te zien, maar ik was mezelf niet'

Clasie: 'Iedereen dacht dezelfde speler terug te zien, maar ik was mezelf niet'

08-10-2022 07:50 Laatste update: 10:05
0

Jordy Clasie heeft in gesprek met Voetbal International uitgebreid teruggeblikt op zijn periode in het buitenland. 

Clasie groeide uit tot een steunpilaar bij Feyenoord. De middenvelder droeg de aanvoerdersband en ontgroeide de Eredivisie. De Nederlander vertrok naar Southampton, maar na een goed eerste jaar werd hij steeds vaker tot de bank veroordeeld. "Op een of andere manier haalde ik individueel mijn niveau niet en ook als ploeg waren we wisselvallig. Dat was lastig", vertelt Clasie aan Voetbal International. Uiteindelijk keerde de 31-jarige middenvelder op huurbasis terug bij de Rotterdammers, maar dit verliep ook niet volgens plan. "Via een verhuur aan Feyenoord hoopte ik mijn oude niveau weer te halen. Het voelde weer vertrouwd bij Feyenoord, maar ik was dat jaar mezelf niet."

Volgens Clasie was het gebrek aan wedstrijdritme één van de redenen dat het mis ging voor hem. "Ik had eerder een fantastische periode bij Feyenoord gehad, in de jeugd en in de jaren na mijn doorbraak. Iedereen dacht dezelfde speler te gaan terugzien. Ook ikzelf verwachtte dat. Die periode ben ik erachter gekomen hoe belangrijk wedstrijdritme voor mij is. Ik ben gebaat bij het spelen van veel wedstrijden. Ik had twee moeizame jaren achter de rug en ben dat seizoen bij Feyenoord nooit in mijn ritme gekomen."

Hoewel de middenvelder lichtelijk ongelukkig terugkijkt op zijn tweede periode bij de Stadionclub, geniet hij ook van de geboekte successen in die periode. "Ik had het ontzettend naar mijn zin, met de jongens in de selectie en Giovanni van Bronckhorst als trainer. Dat maakte het zo vreemd. We hebben ook een aantal geweldige wedstrijden gespeeld, zoals die 6-2 overwinning op Ajax en de gewonnen Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Ik vind het lastig te achterhalen waarom het desondanks geen goed seizoen is geweest. Ik had het gewoon niet en daar zijn geen excuses voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie