Nieuws

Cocu lijkt systeem te veranderen: 'Als je 4-3-3 speelt is de bezetting optimaler'

Cocu lijkt systeem te veranderen: 'Als je 4-3-3 speelt is de bezetting optimaler'

07-10-2022 18:25

Phillip Cocu gaf tijdens zijn presentatie bij Vitesse nog aan niet alles zo maar te gaan veranderen bij de Arnhemmers. Echter lijkt de oefenmeester na één wedstrijd al de tactiek om te gooien naar een 4-3-3 formatie.

Hoewel Cocu niet wilde bevestigen dat er tegen Fortuna Sittard een andere formatie opgesteld wordt, ging de trainer ruimschoots in op de vragen over een formatiewijziging. "Als je 4-3-3 speelt is de bezetting in het veld optimaler om een goed positiespel te spelen en druk te zetten. In het andere systeem kun je weer goed vanuit de reactie spelen", aldus de trainer op de persconferentie. "Er zijn nog maar weinig clubs die klassieke buitenspelers hebben. Jongens als Luciano Narsingh die zich het prettigst voelen aan die zijlijn. Soms kunnen daar ook middenvelders spelen en er zijn ook spitsen die er uit de voeten kunnen. Maar sommige jongens kunnen dat ook niet. We hebben veel partijvormen gedaan om te kijken welke spelers daar renderen."

Middenvelder Melle Meulensteen heeft vertrouwen in een goed resultaat onder de nieuwbakken trainer. "We hebben als team en club heel hard drie punten nodig. Ik denk dat dat een kickstart kan worden voor een goede reeks. Er liggen kansen voor ons. Dit is een wedstrijd die wij moeten winnen. Als we ons niveau halen, wat we tot nu toe behalve tegen FC Groningen nog niet hebben gedaan, dan moeten we deze gewoon pakken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!