'Hertha BSC op zoek naar ‘grote trainer’, Roger Schmidt gezien als serieuze optie’

'Hertha BSC op zoek naar ‘grote trainer’, Roger Schmidt gezien als serieuze optie’

02-12-2021 12:50 Laatste update: 13:16
0 Reacties

De positie van PSV-trainer Roger Schmidt blijft onderwerp van gesprek. De Duitse coach kan zijn contract verlengen bij de Eindhovense club en is daarover in gesprek met de club. Tegelijkertijd wordt zijn naam genoemd in Duitsland als nieuwe trainer bij Hertha BSC.  

Het contract van Schmidt loop medio 2022 af bij de Brabantse club. In de Eredivisie gaat het redelijk naar behoren en kijken de Eindhovenaren tegen een achterstand van twee punten aan op koploper Ajax. In de Europa League doet PSV het goed in een lastige groep. Met een gelijkspel of overwinning op Real Sociedad kwalificeert de ploeg zich voor de volgende ronde in de Europa League. Bij verlies overwintert de club in de Conference League.

Schmidt en PSV zijn in gesprek over contractverlenging. Belangrijkste onderwep in de gesprekken met de clubleiding is de vraag hoe Schmidt de kloof met de Amsterdammers denk te kunnen dichten. Daarnaast wordt de coach gelinkt aan Hertha BSC, schrijft het Duitse kwaliteitsmedium Kicker. De Berlijnse club stelde eerder deze week Tafyn Korkut aan als opvolger van de ontslagen Pal Dárdai. De geboren Turkse oud-voetballer fungeert als interim-trainer tot het einde van het seizoen.

De club, waar onze landgenoten Deyovaisio Zeefuik en Jurgen Ekkelenkamp onder contract staan, ziet de Duitse oefenmeester als ideale gegadigde de honneurs vanaf medio 2022 waar te nemen. De ambitieuze Duitsers wil onder leiding van technisch directeur Fredi Bobic de aanval op de gevestigde topclubs openen en zijn daarom op zoek naar een ‘grote trainer’. Roger Schmidt past in dat profiel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie