Nieuws

Wild Ajax-gerucht uit Andalusië: 'Sampaoli wil Ocampos terughalen naar Sevilla'

Wild Ajax-gerucht uit Andalusië: 'Sampaoli wil Ocampos terughalen naar Sevilla'

07-10-2022 15:07 Laatste update: 15:26
2

Een nogal wild gerucht uit Spanje: de kersverse Sevilla-coach Jorge Sampaoli zou Lucas Ocampos willen terughalen. De 28-jarige vleugelaanvaller wordt momenteel gehuurd door Ajax, maar wist vooralsnog geen potten te breken in de Johan Cruijff Arena.

Volgens Fichajes.net zou Sampaoli sportief directeur Monchi hebben gevraagd om een vroegtijdige terugkeer van Ocampos, die het gat dat Antony bij Ajax heeft achter gelaten zou moeten opvullen. De realiteit blijkt anders: Ocampos speelt nauwelijks onder Alfred Schreuder. Het technische duo Hamstra/Huntelaar wilde hem eerst voor twintig miljoen euro over nemen van Sevilla, maar daar stak de RvC een stokje voor. Een goede zet, zo blijkt nu.

De Amsterdammers huurden Ocampos voor vier miljoen euro, met een koopoptie van zestien miljoen euro. Als Sevilla de aanvaller wil terughalen, zal daar vermoedelijk een geldbedrag tegenover staan. Net als Ajax is ook Sevilla allesbehalve in vorm. De Rojibblancos staan zeventiende in de Primera División en in de Champions League behaalden ze nog maar één punt.

De mindere resultaten zorgden ervoor dat trainer Julen Lopetegui moest vertrekken uit Andalusië. Oude bekende Sampaoli werd dus aangesteld als diens opvolger.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s