Nieuws

'Cavani wil aankomende zomer verhuizen naar FC Barcelona'

'Cavani wil aankomende zomer verhuizen naar FC Barcelona'

02-12-2021 12:18 Laatste update: 12:32

Edinson Cavani wil aankomende zomer vertrekken bij Manchester United. De Uruguayaanse goalgetter wil een transfer maken naar FC Barcelona. Het contract van de speler loopt medio 2022 af in Engeland.  

De periode van Cavani in Manchester wordt tot nu toe als succes gezien bij de beleidsbepalers van de club, weet The Times te melden. Desondanks lijkt de spits niet geheel tevreden. De aanvaller kampt dit seizoen met veelvuldig blessureleed en komt tot minder speelminuten sinds de terugkeer van Cristiano Ronaldo. De doelpuntenmaker wil graag voor het einde van zijn carrière nog voor de Blaugranas spelen, verzekert het Britse medium.

De spits denkt de aankomende twee seizoenen nog op topniveau te kunnen spelen. De, inmiddels bekende, nijpende financiële situatie van FC Barcelona dwingt de club tot creatief handelen op de transfermarkt. Een eventuele transfervrije overgang naar Catalonië behoort dus tot de mogelijkheden. 

Cavani heeft laten zien sinds zijn komst van Paris Saint-Germain in 2020 laten zien het scoren niet verleerd te zijn. Tot nu toe kwam de spits tot elf Premier League-treffers in 31 wedstrijden. In zestien van die wedstrijden begon de aanvaller op de bank en kwam hij als invaller in de ploeg. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!