Nieuws

Twente-sterkhouder sukkelt met opmerkelijke 'blessure': 'Duurt ons veel te lang'

Twente-sterkhouder sukkelt met opmerkelijke 'blessure': 'Duurt ons veel te lang'

07-10-2022 14:43 Laatste update: 15:16

Ron Jans kan zondag in de topper tegen Feyenoord nog geen gebruik maken van Michal Sadílek. De Tsjechische controleur, die afgelopen zomer definitief overkwam van PSV, kampt met vrij opmerkelijke klachten.

Want een blessure heeft hij eigenlijk niet meer. Sadílek heeft namelijk al enige tijd last van oorsuizen en is nog wel even uit de roulatie. Dat vertelde Jans vrijdag voor de camera’s van RTV Oost. "Het duurt ons en hem eigenlijk al veel te lang. Maar die is nog niet op korte termijn inzetbaar. Hij heeft natuurlijk wat liesklachten gehad, maar hij heeft nu ook oorklachten en daardoor een slechte nachtrust. Hoe dat precies zit, weten we eigenlijk nog niet."

Vorig seizoen won FC Twente in De Kuip van Feyenoord. In de laatste speelronde werd het 1-2 voor de Tukkers. Ook dit seizoen presteert de ploeg zeer behoorlijk. Het staat vijfde in de Eredivisie en liet in competitiewedstrijden tegen AZ (1-1) en PSV (2-1 winst) zien ook tegen topclubs te kunnen presteren. "Dat moeten we maar zo houden", aldus Jans. "We hebben het heel vaak gedaan op wilskracht, duels en tweede ballen. Maar we kunnen ons ook steeds beter meten aan de bal en dat wil je elke keer weer bevestigd zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!