Nieuws

Alderweireld wilde weg bij Ajax na uitbrander in de jeugd: Ik wil terug mama

Alderweireld wilde weg bij Ajax na uitbrander in de jeugd: "Ik wil terug mama"

07-10-2022 13:31

Toby Alderweireld vertrok op jonge leeftijd uit België om in de jeugdopleiding van Ajax te gaan voetballen. Als jonge speler wilde hij in het begin al snel weer weg uit Amsterdam, bekent hij in de podcast Welcome to the AA.

"Ik was niet echt een supertalent vroeger", aldus de verdediger van Royal Antwerp FC. "Ik had wel een bepaald niveau, maar onvoldoende om te zeggen dat ik het zou gaan maken. Ik heb gewoon keihard gewerkt."

Op jonge leeftijd vertrok Alderweireld naar Nederland. "Toen ik vijftien was klopte Ajax aan bij mijn ouders: we willen Toby naar Amsterdam halen. Ik dacht: ik moet gaan. Dat is zo ongeveer het Harvard onder de voetbalopleidingen. Ik moest gaan. Ik dacht: een gastgezin, daar kom ik wel doorheen. Na twee maanden kwam in ik in de realiteit. Ik wil terug mama."

Alderweireld speelde al snel zijn eerste toernooi in de jeugd van Ajax, in Italië. "De prestatiedruk was hoog. Ik speelde niet mijn beste eerste helft. De trainer zei voor de hele groep: Toby, wat ben jij slecht zeg. Ik was alleen in Amsterdam op zo'n jonge leeftijd. Ik wilde naar huis. Ik begrijp dat veel jonge spelers denken: dit leven wil ik niet. Uiteindelijk kon ik me er wel overheen zetten. Dat is denk ik ook een soort kwaliteit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie