Nieuws

‘Het einde van een tijdperk: Ribéry moet gedwongen punt achter carrière zetten'

‘Het einde van een tijdperk: Ribéry moet gedwongen punt achter carrière zetten'

07-10-2022 12:58 Laatste update: 14:49
1

Franck Ribéry heeft de knoop doorgehakt. De 39-jarige Fransman gaat een einde maken aan zijn meer dan imposante carrière, meldt L’Équipe.

Ribéry staat sinds vorig seizoen onder contract bij het Italiaanse Salernitana. In zijn eerste jaar kwam de Fransman nog geregeld in actie, maar de laatste maanden staat Ribéry aan de kant met een knieblessure. De oud-aanvaller van Bayern München kwam voor het laatst in actie tegen AS Roma dop 14 augustus. Dat blijken nu zijn laatste 36 minuten als prof te zijn.

De Fransman heeft nog een contract tot medio 2023 bij de Italianen. Dat zal de voormalig Frans-international gaan uitdienen als ambassadeur. Ribéry speelde maar liefst twaalf seizoenen voor Bayern München, waar hij uitgroeide tot absolute wereldster en publiekslieveling. In 2013 won hij met de Duitsers de Champions League.

Ook kwam Ribéry voor de Franse ploeg uit op verschillende eindtoernooien. Op het WK van 2006 werd hij onder bondscoach Raymond Domenech op een haar na wereldkampioen. Italië was destijds na penalty's te sterk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!