Nieuws

Kopa Throphée-winnaar trakteert ploeggenoten op diner, Dembélé weer te laat

Kopa Throphée-winnaar trakteert ploeggenoten op diner, Dembélé weer te laat

02-12-2021 12:01 Laatste update: 12:10

Pedri heeft zijn ploeggenoten en de technische staf getrakteerd op een diner. De aanleiding voor het etentje was de uitverkiezing van Pedri tot Kopa Thropée-winnaar. Het plan van de Spaanse middenvelder kon op goedkeuring rekening van FC Barcelona-trainer Xavi, die het teamuitje als ideale mogelijkheid in het kader van teambuilding zag. 

Eén voor één druppelden de selectiespelers restaurant Via Veneto binnen voor het diner. Aanvaller Sergio Agüero, bij wie onlangs hartritmestoornissen werd geconstateerd, gaf ook acte de présence. Opvallend was dat Ousmane Dembélé een uur later arriveerde dan de meeste van zijn ploeggenoten, schrijft El Mundo Deportivo.  

Xavi was tevreden met het initiatief van Pedri. De coach van Barça wil dat het team 'een familie' is en zag deze aangelegenheid als mogelijkheid bij uitstek, schrijft de Spaanse krant. De Blaugranas spelen deze week namelijk geen doordeweekse wedstrijd. Woensdag staat de belangrijke krachtmeting met Der Rekordmeister op het programma in het miljardenbal.  

De Blaugranas staan op de tweede plek in poule E met zeven punten. Benfica hijgt in de nek van FC Barcelona en kijkt tegen een achterstand van twee punten aan. Dankzij een beter onderling resultaat met de Cataloniërs en een ontmoeting met rode lantaarndrager Dinamo Kiev (één punt) zijn de perspectieven voor de Portugese ploeg niet slecht. Er is voor Frenkie de Jong en consorten dus veel aan gelegen een resultaat in München te halen, zodat het niet afhankelijk wordt van de wedstrijd tussen de Portugezen en de Oekraïners.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!