Nieuws

Twee sterkhouders terug in Bayern-selectie voor Der Klassiker tegen Dortmund

Twee sterkhouders terug in Bayern-selectie voor Der Klassiker tegen Dortmund

07-10-2022 12:26 Laatste update: 14:27

Bayern-coach Julian Nagelsmann kan in aanloop naar 'Der Klassiker' met Borussia Dortmund van aanstaande zaterdag weer rekenen op de terugkeer van twee sterkhouders. Joshua Kimmich en Kingsley Coman zitten weer bij de wedstrijdselectie, zo meldt Kicker.

Bayern won afgelopen dinsdag in de Champions League met 5-0 van Viktoria Plzen. De Zuid-Duitsers hadden weinig last van de afwezigheid van de afwezigheid van Kimmich en Thomas Müller, die beiden positief testte op corona. Eerstgenoemde is er na een negatieve coronatest dus weer bij.

Voor Müller geldt dat nog niet. "Thomas heeft nog wat klachten", aldus Nagelsmann op de persconferentie. "Hij traint vandaag en morgen niet. Door zijn symptomen is hij nog niet 100 procent fit om mee te doen."

Coman was langer afwezig. De aanvaller scheurde een spiervezel en kan mogelijk voor het eerst sinds de 2-0 zege op Internazionale begin september weer speelminuten maken.

Borussia Dortmund – Bayern München begint zaterdag om 18.30 uur in het Signal Iduna Park. Beide ploegen hebben vijftien punten en bezitten respectievelijk de vierde en derde plaats op de ranglijst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!