Reactie

Kieft blikt kritisch terug op Feyenoorders: 'Is geen schim meer van wie hij was'

Kieft blikt kritisch terug op Feyenoorders: 'Is geen schim meer van wie hij was'

07-10-2022 12:21
3

Wim Kieft is geschrokken van de invalbeurt van Alireza Jahanbakhsh donderdag avond tegen FC Mydtjylland. De Iraniër kwam in het veld om de geblesseerde Oussame Idrissi af te lossen, maar maakte geen sterke indruk. Ook vond hij Marcos López niet goed spelen.

Dat analyseert Kieft bij ESPN na afloop van de wedstrijd. In minuut 78 wordt een situatie uitgelicht waarin Jahanbakhsh de bal had moeten steken op de opgekomen Marcus Pedersen. Hij koos echter voor een breedtepass op Danilo, tot ongenoegen van Kieft. "Hier moet hij steken. Maar als je geen zelfvertrouwen hebt, dan haal je al het risico uit je spel. Hij is geen schim meer van wie hij was." 

De oud-spits was ook niet onder de indruk van López. "Ik vroeg me af waarom die jongen niet werd gewisseld. Die zat zó slecht in de wedstrijd. Hij solliciteerde een beetje naar een tweede gele kaart", aldus Kieft. 

Feyenoord gaf een 0-2 voorsprong op eenvoudige wijze uit handen. In groep F staan de Rotterdammers op doelsaldo bovenaan, maar hebben alle vier de ploegen hetzelfde aantal punten: 4. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!