Nieuws

Midtjylland-directeur walgt van misdragingen: 'Schandalig voor team als Feyenoord'

Midtjylland-directeur walgt van misdragingen: 'Schandalig voor team als Feyenoord'

07-10-2022 09:57
3

FC Midtjylland heeft geshockeerd gereageerd op de misdragingen van de Feyenoord-fans tijdens het Europa Leagu-treffen tussen de twee clubs. De supporters van de Rotterdammers gingen tijdens de wedstrijd de confrontatie aan met Midtjylland fans.

De Deense media meldt dat er meer dan tweeduizend Feyenoord-fans naar Herning waren afgereisd, terwijl er maar zevenhonderd kaartjes beschikbaar waren voor het uitvak. Een deel van de Feyenoord-aanhang zou een kaartje in de thuisvakken hebben bemachtigd. Volgens het Deense Tipsbladet waren er honderden Feyenoorders die op de verkeerde plek zaten. 75 van die 'fans' gingen de confrontatie aan met de Deense fans.

Preben Rokkjaer, directeur marketing en support van Midtjylland, is aangeslagen. "We hadden ongeveer twee keer zoveel bewakers als voor het duel met Viborg afgelopen weekend. We waren niet voorbereid op het feit dat er een grote groep gewelddadige Nederlanders in het stadion waren."

Volgens Rokkjaer kregen de Feyenoorders hulp van Denen bij het bemachtigen van kaartjes. De tickets konden namelijk alleen met een Deense creditcard gekocht worden. "De Nederlandse fans hebben de kaartjes bemachtigd doordat een Deen er een voor hen kocht. Het is moeilijk om je daar tegen te wapenen."

Niet alleen in het stadion ging het mis. "De Nederlandse supporters bestormden verschillende ingangen en kwamen zo binnen. We konden ze niet buiten tegenhouden", aldus de Deense directeur. "Al met al hebben we ons goed voorbereid. Het is schandalig dat een team als Feyenoord fans heeft die zich zo misdragen in Denemarken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie