Nieuws

Gakpo maakt kans op individuele prijs na Zürich-glansrol, Rashford concurrent

Gakpo maakt kans op individuele prijs na Zürich-glansrol, Rashford concurrent

07-10-2022 09:15 Laatste update: 09:30

Cody Gakpo is genomineerd als speler van de week in de Europa League. De aanvaller blonk uit bij de klinkende zege van PSV op FC Zürich.

PSV won donderdagavond in het Europa League-duel met FC Zürich liefst 1-5 in Zwitserland. De Eindhovenaren kwamen vooral in de eerste helft goed voor de dag. Bij de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy was Gakpo, zoals wel vaker, de grote uitblinker. De reserve-aanvoerder van de Eindhovense topploeg scoorde tweemaal en gaf daarnaast een assist. Dat komt hem op een nominatie voor speler van de week te staan.

Naast Gakpo zijn er nog drie spelers genomineerd. Het gaat om Marcus Rashford (Manchester United), Wissam Ben Yedder (AS Monaco) en Guélor Kanga (Rode Ster Belgrado). Al deze spelers scoorden twee keer, terwijl Rashford net als Gakpo ook nog een assist produceerde bij het United van Erik ten Hag. Dit deed de Engelsman als invaller in het met 2-3 gewonnen duel met Omonia Nicosia.

De vorige twee speelrondes werden Matías Vecino (Lazio Roma) en Michael Gregoritsch (SC Freiburg) speler van de week in de Europa League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!