'Ene VAR is de andere niet' bij Feyenoord, 'extra schade' richting 'topper' Twente

07-10-2022 08:55
4

Feyenoord kwam donderdagavond met enig fortuin en hulp van de VAR op een 0-2 voorsprong in de Europa League bij FC Midtjylland. De Rotterdammers gaven de voorsprong in een zwakke tweede helft weg. Dit schrijven de ochtendkranten over het 2-2 gelijkspel van de ploeg van Arne Slot.

VAR
Mede door de VAR genoot Feyenoord voor rust een 0-2 voorsprong. De 0-1 van Sebastian Szymanski werd eerst afgevlagd voor buitenspel van Danilo, maar de Braziliaan stond op een lijn. Daarna kreeg Feyenoord na inmenging van de VAR een penalty toegewezen, omdat Orkun Kökcü de bal op de arm van Evander schoot uit een vrije trap. 'De ene scheidsrechter is de andere niet en de ene VAR ook de andere VAR niet. Onterecht beklaagden veel Feyenoorders zich over het Cillissen-Gimenez-moment zondag bij NEC-Feyenoord', schrijft De Telegraaf. 'Dat was in Herning wel even anders. Daar dankte Feyenoord de eerste twee doelpunten voor rust mede aan het ingrijpen van de Italiaanse VAR van dienst, Michael Fabbri. In de 21e en 41e minuut hielp hij de Zweedse arbiter Mohammed Al-Hakim een handje.'

Ook de Volkskrant zag een hoofdrol voor de VAR. 'Michael Fabbri uit Italië, video-arbiter van dienst, gezeten in de zogenoemde 'VAR-room' in Nyon, Zwitserland, had een aandeel in beide doelpunten van Feyenoord voor rust in de derde speelronde van de Europa League, waardoor de ploeg van Arne Slot in Jutland met een ruime marge aan de tweede helft begon. Fabbri was scherp als beoordelaar van de tv-beelden. Het bleek niet genoeg, door een dramatische tweede helft van Feyenoord.'

In de tweede helft ging het mis voor de Rotterdammers. Slot probeerde tevergeefs met wat defensieve wissels orde op zaken te stellen. 'Slot realiseerde zich dat een overwinning op Deense bodem weleens cruciaal zou kunnen blijken in de strijd om kwalificatie voor de knock-outfase van de Europa League. De 2-2 geeft nog altijd alle kans op overwintering in Europa, maar het had zoveel mooier kunnen zijn', schrijft het Algemeen Dagblad.

'Donderdag komt FC Midtjylland naar de afgeladen Kuip en kan Feyenoord de schade herstellen. Slot zal dan moeten zorgen voor een minder onrustig verloop van de wedstrijd. Het spel had vaak iets weg van een flipperkast zo snel veranderde de bal van eigenaar. En defensief blijkt Feyenoord keer op keer wel erg vrijgevig.'

'Extra schade'
Door het gelijkspel met Midtjylland leed Feyenoord voor de tweede keer puntverlies, maar dat was niet de enige teleurstelling. 'Extra schade met het oog op de competitietopper tegen FC Twente in De Kuip was het geblesseerd uitvallen van Oussama Idrissi. Zijn meespelen ligt niet voor de hand. Aanvoerder Orkun Kökcü haalde het einde ook niet. Hij verwacht wel aan de aftrap te staan zondag’, schrijf De Telegraaf.

'Twee Feyenoorders verlieten het veld met een blessure, een paar dagen voor de kraker in de competitie tegen FC Twente: dribbelaar Idrissi en aanvoerder Kökcü, na een onbehouwen tackle van een tegenstander. Over eerstgenoemde, die uitviel met een spierblessure, was Slot na afloop somber: "Dat ziet er slecht uit. Het zou mij verbazen als hij voor de winterstop nog in actie kan komen"', voegt De Volkskrant daaraan toe.

Komende zondag neemt Feyenoord het dus in eigen huis op tegen FC Twente. Donderdag staat de return in de Europa League tegen FC Midtjylland op het programma.