Nieuws

Clasie na late overwinning AZ: Wat we vandaag hebben laten zien was ondermaats

Clasie na late overwinning AZ: "Wat we vandaag hebben laten zien was ondermaats"

07-10-2022 07:34 Laatste update: 07:58
0

Jordy Clasie was na afloop van het Conference League-duel met Apollon Limassol niet te spreken over de manier waarop AZ voor de dag kwam. De Alkmaarders gaven tweemaal een voorsprong uit handen, maar gingen er in de slotfase alsnog met de overwinning vandoor.

"Het was heel matig van onze kant", aldus Clasie tegenover ESPN. "Wat we vandaag hebben laten zien was ondermaats. Tuurlijk uiteindelijk win je de wedstrijd nog, maar het moet echt een stuk beter. Dat moet je ook van elkaar eisen. Het was gewoon allemaal net niet vandaag. In druk zetten niet, in balbezit niet en de energie was er ook niet. Daar kunnen we als ploeg heel kritisch naar kijken en dat gaan we ook doen. Dat moet zeker beter."

AZ liet Apollon bij tijd en wijle het spel maken, waardoor de Alkmaarders het lastig kregen. "Als je tijd en ruimte geeft, dan kunnen heel veel ploegen goed voetballen", aldus de aanvoerder. "We brengen ze vandaag gewoon in de wedstrijd. Het is aan onszelf om daaraan te gaan werken en met name om te verbeteren."

Toch staat de ploeg van trainer Pascal Jansen op negen punten uit drie duels. "Dat telt natuurlijk altijd, maar je wil ook goed spelen en een goed gevoel overhouden aan de wedstrijd", aldus Clasie. "Tuurlijk, door winnen krijg je vertrouwen. Goed en leuk voetbal spelen is ook mooi. Zondag (uit tegen FC Utrecht, red.) zal het in ieder geval een stuk beter moeten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie