Nieuws

Geven gewoon twee totaal onnodige goals weg, maar goed, we blijven aan het werk

"Geven gewoon twee totaal onnodige goals weg, maar goed, we blijven aan het werk"

07-10-2022 06:53

AZ won donderdagavond nipt met 3-2 van Apollon Limassol en bleef daardoor zonder puntverlies in de Conference League. Toch was trainer Pascal Jansen niet geheel tevreden na afloop.

"We hebben veel de bal. Het spelaandeel van Limassol vond ik nog best aardig, maar je geeft gewoon twee totaal onnodige doelpunten weg", aldus Jansen op de persconferentie na afloop. "Daardoor blijft het aandeel van hun in die wedstrijd te groot."

In de 85ste minuut zorgde goudhaantje Jesper Karlsson er met een rake kopbal voor dat AZ alsnog won. "Dan weet je hem in de slotfase in ieder geval nog binnen te halen. Dat is wel een kwaliteit. Dat hebben we vorig seizoen ook regelmatig laten zien. Maar we hebben dit seizoen ook laten zien dat we wat meer comfort hebben in het elftal, zowel verdedigend als aanvallend."

AZ kwam drie keer op voorsprong, maar moest twee keer opnieuw beginnen door een goal van Apollon. "Deze wedstrijd deed ons een klein beetje denken aan Vaduz. Zelf op voorsprong komen, dan heel snel al de gelijkmaker op een heel onnodige wijze", aldus Jansen over het uiteindelijk met 4-1 gewonnen duel met de Liechtensteinse ploeg. "Maar goed, we blijven aan het werk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!