Nieuws

AZ blijft ongeslagen in Europa dankzij late treffer van Karlsson

AZ blijft ongeslagen in Europa dankzij late treffer van Karlsson

06-10-2022 23:15 Laatste update: 23:36
1

AZ heeft in een doelpuntrijk Conference League-duel aan het langste eind getrokken. De Alkmaarders wonnen in eigen huis met 3-2 van Apollon Limassol.

AZ schoot uit de startblokken en kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Jens Odgaard. De spits bleef koel in het strafschopgebied en zorgde voor de 1-0. AZ drukte echter niet door na de openingstreffer en moest in de achteruit. Nederlander Patrick Joosten bracht na een rush de bezoekers op 1-1.

In de tweede helft zette AZ wel goed druk naar voren en dat betaalde zich uit met de voorsprong. Dani de Wit werd naar de grond getrokken in de zestien en versierde een penalty. De nummer tien van AZ ging zelf achter de bal staan en schoot raak: 2-1. Weer konden de Alkmaarders niet doordrukken en dus schoot Euclides Cabral de Cyprioten op 2-2. In de slotfase trok AZ alsnog de overwinning naar zich toe. Karlsson kopte een goede voorzet van Milos Kerkez binnen en zorgde voor de beslissende 3-2.

Overige uitslagen Conference League

Villarreal - Austria Wien: 5-0
FK Riga - Istanbul Basaksehir: 0-0
Heart of Midlothian - Fiorentina: 0-3
Anderlecht - West Ham United: 0-1
Silkeborg IF - Steaua Boekarest: 5-0
Lech Poznan - Hapoel Beer Sheva: 0-0
1.FC Slovacko  - Nice: 0-1
1.FC Köln - Partizan Belgrado: 0-1
SC Dnipro-1 - FC Vaduz: 2-2
Molde - Shamrock Rovers: 3-0
AA Gent - Djurgardens IF: 0-1
Sivasspor - FC Ballkani: 3-4
Slavia Praag - CFR Cluj: 0-1
Pyunik Yerevan - VMFD Zalgiris: 2-0
FC Basel - Slovan Bratislava: 0-2

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!