United wint moeizaam van Omonia Nicosia dankzij gouden wissels van Ten Hag

06-10-2022 21:06

Manchester United en Erik ten Hag zijn met de schrik vrijgekomen in Cyprus. The Mancunians kwamen voor rust op achterstand tegen Omonia Nicosia, maar het Europa League-duel werd uiteindelijk met 2-3 gewonnen.

Ten Hag koos weer voor Cristiano Ronaldo in de spits. Tyrell Malacia en Antony verschenen ook aan de aftrap in het derde groepsduel. United begon sterk aan het duel, had veel balbezit en creëerde wat kleine kansjes. De openingstreffer viel echter, tegen de verhouding in, aan de andere kant. Karim Ansarifard profiteerde van een fout van Malacia en zette Omonia Nicosia op 1-0. Dit was tevens de ruststand op Cyprus.

Na rust bleven Malacia en Jadon Sancho achter in de kleedkamer. De vervangers waren Luke Shaw en Marcus Rashford. Laatstgenoemde kende een uitstekende invalbeurt. De Engelsman schoot in minuut 52 de gelijkmaker tegen de touwen. Een gouden wissel van Ten Hag zou je zeggen en de oud-trainer van Ajax liet direct na de 1-1 weer van zich horen. Antony Martial mocht invallen en scoorde vrijwel direct de 1-2.

Vijf minuten voor tijd leek Rashford met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd te beslissen, maar de 3-1 stond niet lang op het scorebord. Eén minuut later bracht Nikolas Panayiotou de spanning even terug, maar het kwam niet meer van een gelijkmaker en dus eindigde het duel in een 2-3 overwinning voor United.