Nieuws

Van Nistelrooy rouleert: Schema is moordend, hebben meerdere goede spelers

Van Nistelrooy rouleert: "Schema is moordend, hebben meerdere goede spelers"

06-10-2022 18:39

Ruud van Nistelrooy wijzigde zijn elftal donderdagavond voor het Europa League-treffen met FC Zürich op vier posities. Vooral de basisplaats van Yorbe Vertessen en de plek op de bank voor Jordan Teze zag men niet aankomen.

"Ik heb regelmatig wat veranderd de afgelopen maanden. Misschien niet zoveel, maar het is ook niet zo dat er al een elftal stond wat niet veranderd is", aldus Van Nistelrooy tegenover ESPN. Yorbe raakte voor Feyenoord licht geblesseerd. Hij kon tegen Feyenoord wel op de bank zitten. Verder heeft hij geen impact kunnen hebben. Het is toch beter om met een echte spits te kunnen spelen in plaats van twee middenvelders.

Terwijl Vertessen in de basis begint, moet Teze het met een plek op de bank doen. De Oranje-international begon tot nu toe elk duel in de basis. “Het schema is moordend”, verklaart Van Nistelrooy zijn beslissing. "We hebben op die plek meerdere goede spelers. We weten wat er nog komen gaat de komende vijf weken. Dat neem je ook mee in het doordraaien van spelers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!