Nieuws

Vink twijfelt over Poolse aanwinst: 'Vraag me af of hij dit een heel seizoen kan'

Vink twijfelt over Poolse aanwinst: 'Vraag me af of hij dit een heel seizoen kan'

06-10-2022 16:14 Laatste update: 18:22
1

Marciano Vink vraagt zich af of Sebastian Szymański zijn huidige niveau bij Feyenoord vast kan houden. De ESPN-analist noemt de Pool een prachtige voetballer, maar heeft toch zijn twijfels.

Szymański arriveerde in de zomer bij Feyenoord en moest de concurrentie aangaan op het  Rotterdamse middenveld. Na het vertrek van Fredrik Aursnes en Guus Til leek de Pool de beoogde opvolger, maar hij mist volgens Vink nog enige consistentie. "Als club wil je een nummer 10 hebben waarvan je weet dat je met hem de komende wedstrijden kunt gaan spelen", aldus Vink in het ESPN-programma Voetbalpraat. "Je had Til, die constant blijft gaan en daarachter Aursnes, die dat goed aanstuurde. Nu hebben ze een stuk creatievere spelers met Dilrosun en Szymański. Ik vraag me af of hij dit een heel seizoen kan laten zien."

Mario Been sluit zich aan bij de woorden van Vink. "Per wedstrijd is het verschillend. Tegen Vitesse (2-5, winst) was het oké. Hij maakt een geweldige goal tegen Go Ahead (3-4, winst), maar daar tussenin zaten ook wedstrijden waarin je te weinig van hem zag", aldus de voormalig trainer van de Rotterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!