Nieuws

Assistkoning Di María: 'Assists zijn belangrijker dan doelpunten'

Assistkoning Di María: 'Assists zijn belangrijker dan doelpunten'

6 oktober - 14:41
0

Als je denkt aan de assistkoning van het afgelopen decennium zullen de meeste direct denken aan Lionel Messi. Niets blijkt minder waar aangezien Ángel Di María zijn landgenoot woensdag in de Champions League-lijst overtrof en enkel Cristiano Ronaldo nog voor zich heeft.

De Argentijn was woensdagavond in vorm voor Juventus. Di María scoorde een hattrick aan assists en liet zien dat hij op zijn 34-jarige leeftijd nog steeds mee kan met de top van Europa. "Het gaat om winnen. Ik probeer mijn werk te doen. Doelpunten voorbereiden maakt me gelukkig. Assists zijn belangrijker dan doelpunten", vertelde de Argentijn tegen Sky Sport Italia na de zege op Maccabi Haifa. "Ik wilde zo spelen en ik ben dan ook blij."

Di María belandde deze zomer bij Juventus na een dienstverband van zeven seizoenen bij Paris Saint-Germain. In Parijs stond de Argentijn in de schaduw van Messi, Neymar en Kylian Mbappe. Nu de aanvaller in Turijn weer wekelijks aan de bak komt, zal een plek in de WK-selectie alvast voor hem zijn gereserveerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie