Nieuws

Goed nieuws voor Xavi: De Jong hervat groepstraining bij Barcelona

Goed nieuws voor Xavi: De Jong hervat groepstraining bij Barcelona

06-10-2022 11:48 Laatste update: 12:21

Frenkie de Jong is terug bij FC Barcelona. De Nederlander is hersteld van een hamstringblessure en traint weer volop mee bij de Catalanen, zo is op beelden van SPORT te zien.

De ziekenboeg van Barcelona stroomt iedere week steeds voller. Na de wedstrijd tegen Internazionale werd bekend dat ook Andres Christensen en Franck Kessié in de lappenmand zitten. Zij voegen zich daarmee bij Ronald Araújo, Jules Kounde, Memphis Depay en Héctor Bellerín die allen geblesseerd terugkwamen na de interlandperiode.

Het feit dat De Jong de training weer heeft hervat is zodoende een welkome opsteker voor trainer Xavi Hernández. De Nederlander kwam geblesseerd terug na zijn verblijf bij Oranje, maar lijkt nu weer fit om minuten te maken.

Wanneer Memphis weer aansluit bij de selectie van Barcelona is onduidelijk. De aanvaller kampt met een hamstringblessure die ernstiger is dan die van De Jong. Voor de Catalanen komen er cruciale weken aan. Na de nederlaag bij Inter (1-0) is de oogst drie punten uit drie duels. Daarmee staat plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League op de tocht. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!