Nieuws

Verratti stond perplex: 'Als er meer intensiteit bij komt breek ik mijn enkel'

Verratti stond perplex: 'Als er meer intensiteit bij komt breek ik mijn enkel'

06-10-2022 11:12 Laatste update: 12:07

Marco Verratti begrijpt niet dat Benfica met elf man mocht blijven staan na de smerige overtreding op hem. De Italiaan stond perplex nadat scheidrechter Jesus Gil Manzano geen rode prent gaf aan Enzo Fernández.

Net voor rust beging Fernández een onhandige overtreding. Van opzet was waarschijnlijk geen sprake, maar dat zijn noppen vol op het scheenbeen van Verratti terecht kwamen, was een feit. De tackle werd bestraft met geel, maar Verratti begreep niet dat er geen andere kleur kaart getrokken werd.

"Ik heb met de scheidrechter gesproken, maar ik begrijp voetbal niet meer. Voor de start van het toernooi hebben we gesprekken gehad waarin ons verteld werd dat als we een voet op zo'n manier boven de enkel plaatsen, het een rode kaart is. De scheidrechter zei dat de intensiteit mee viel, maar ik heb een opgezwollen enkel. Als er meer intensiteit bij komt, dan breek ik mijn enkel", vertelde Verratti bij Canal+.

Paris Saint-Germain trainer Christophe Galtier was ook kritisch op de scheidsrechter. Volgens de Fransman had Verratti zijn enkel kunnen breken. Uiteindelijk eindigde het Champions League-spektakelstuk tussen beide ploegen in een 1-1 gelijkspel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!