Nieuws

'Is hetzelfde als je een pleister er af trekt: doe het snel, dan ben je er vanaf'

'Is hetzelfde als je een pleister er af trekt: doe het snel, dan ben je er vanaf'

6 oktober - 10:55 Laatste update: 12:04
0

Marciano Vink is bikkelhard voor Dusan Tadic. Volgens de ESPN-analist had Ajax-trainer Alfred Schreuder er goed aan gedaan om de Servische captain naar de kant te halen.

De Champions League-ontmoeting met Napoli verliep voor Tadic ronduit dramatisch: hij speelde bijzonder zwak en incasseerde een rode kaart. "Het is hetzelfde als wanneer je een pleister eraf trekt: doe je het langzaam, dan doet het pijn. Doe je het snel, dan ben je er vanaf", vertelt Vink bij Voetbalpraat op ESPN. "Dat had Schreuder met Tadic moeten doen. Nu zijn we acht wedstrijden verder en zie je dat het publiek zich begint te roeren. Ook de supporters vinden het onterecht dat Taylor en Berghuis eraf gehaald worden, terwijl Blind en Tadic mogen blijven staan."

Collega-analist Mario Been sluit zich aan bij de woorden van Vink en gaat zelfs nog een stapje verder. "Ik zie Blind ook goede dingen doen, maar je weet dat Blind in een viermansverdediging in de problemen kan komen. Als je Tadic vanaf rechts ziet... Die kun je beter niet opstellen", aldus de oud-trainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie