Nieuws

Van Basten: 'Voor zo'n speler kijken we tv en komen we naar het stadion'

Van Basten: 'Voor zo'n speler kijken we tv en komen we naar het stadion'

06-10-2022 10:21 Laatste update: 11:58

Marco van Basten ziet Hakim Ziyech het liefst een transfer maken deze winter. De Marokkaan komt bij Chelsea maar weinig aan de bak en zou er het best aan doen zijn geluk ergens anders te beproeven.

Woensdagavond bleef Ziyech in het 3-0 gewonnen Champions League-duel met AC Milan de gehele wedstrijd op de bank. Volgens Van Basten is de Marokkaans international een lust voor het oog en zou hij er het best aan doen om in de winter te vertrekken. "Ja, het is triest en zonde. Ziyech is een geweldige speler. Zo iemand moeten wij zien, voor zo'n speler kijken we tv en komen we naar het stadion", aldus Van Basten bij Ziggo Sport. "Het is jammer voor het hele voetbal dat hij op de bank zit. Als dit soort spelers geen minuten maken, dan is dat niet goed voor het voetbal."

Van Basten draagt een bijzondere oplossing aan. "Er moet eigenlijk een regel komen dat clubs maar een bepaald aantal spelers mag hebben. Zij (Chelsea, red.) hebben er dus veel te veel en dat maakt eigenlijk het voetbal minder interessant. Zo’n speler als Ziyech zou bij een andere club gewoon spelen en de toeschouwers kunnen vermaken. Zometeen zijn er ploegen die 35 spelers hebben waarvan er vijf of zes nooit spelen. Deze zouden bij andere clubs kunnen uitblinken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!