Nieuws

Clasie loopt mogelijk WK mis door eigen keuze: 'Beide keren gebeld met Van Gaal'

Clasie loopt mogelijk WK mis door eigen keuze: 'Beide keren gebeld met Van Gaal'

06-10-2022 08:01
0

Jordy Clasie (31) heeft tekst en uitleg gegeven waarom hij de afgelopen periode ontbrak bij het Nederlands elftal. De AZ-sterkhouder verklaart er zelf voor gekozen te hebben om te ontbreken in de selectie van Oranje.

Clasie is na een moeizaam eerste seizoen in Alkmaar inmiddels bezig aan zijn vierde jaargang in de kaasstad en is niet meer weg te denken uit de basis bij de huidige koploper van de Eredivisie. Onder bondscoach Louis van Gaal maakte de middenvelder na een lange periode van afwezigheid ook zijn rentree bij Oranje. Bij de afgelopen definitieve selecties ontbrak Clasie toch bij het Nederlands elftal. "Beide keren heb ik de bondscoach gebeld", zegt hij tegen Voetbal International.

"Ik heb een tijdje last gehad van een pees in mijn knie", vervolgt Clasie. "Gezien het drukke speelschema met AZ en ook mijn leeftijd was het beter als ik mezelf focuste op presteren met mijn club. Ik heb de bondscoach uitgelegd hoe ik erin sta." 'Uiteindelijk' kon Van Gaal begrip opbrengen voor de spelverdeler. "Hoe lastig een dergelijke beslissing ook is, zeker met het oog op het WK, uiteindelijk beslist een speler zelf over zijn lichaam."

De beslissing om bij zijn club te blijven heeft mogelijk gevolgen voor deelname aan het eindtoernooi in Qatar. "Wat mij betreft niet. Maar de bondscoach was eerlijk, zoals altijd. Ik besef dat het nu moeilijk zal worden alsnog bij de WK-selectie te komen. Ik heb er lang over nagedacht, het is niet makkelijk allemaal. Maar ik heb een bewuste keuze gemaakt, waarvan ik denk dat die het beste is voor mijn carrière. We gaan zien wat de gevolgen zijn

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie