Nieuws

Zaakwaarnemer Wormuth woest op berichtgeving rondom FC Groningen: 'Ze gaan te ver'

Zaakwaarnemer Wormuth woest op berichtgeving rondom FC Groningen: 'Ze gaan te ver'

6 oktober - 07:46 Laatste update: 07:49
0

Roderik van Kerkhof, zaakwaarnemer van Frank Wormuth, heeft op niet mis te verstane wijze hard uitgehaald naar de media. Volgens de belangenbehartiger is niets waar van de berichtgeving rondom het moeizaam draaiende FC Groningen.

Onder de nieuwe trainer Wormuth zijn de resultaten niet beter geworden dan de prestaties van Danny Buijs bij de Trots van het Noorden. Afgelopen zondag werd er met 4-1 verloren van AZ en de berichtgeving in de media zette kwaad bloed bij de zaakwaarnemer. "Mijn verbazing is pas gekomen na afloop", steekt van Kerkhof van wal bij de podcast Boost Eleven. "Ik dacht, wat gebeurt hier? Je ziet op zondag allemaal berichten verschijnen op kranten en op internet. Dan deugt er dus helemaal niets van."

Vooral Voetbal International en het Dagblad van het Noorden krijgen er flink van langs. "Ik lees koppen dat de druk er vol opstaat, de trainer het niet voor elkaar krijgt en de technisch directeur moet vertrekken. Waar halen ze de wijsheid vandaan? Heel veel mensen die nog nooit een team hebben getraind of een club of bedrijf hebben geleid zijn in de journalistiek werkzaam en bezig met het opschrijven wat je ziet. Ik vind dan wel dat je op zijn minst kunt nadenken dat wanneer je iets opschrijft en je afvraagt of iets ook hout snijdt", vervolgt Van Kerkhof.

De belangenbehartiger is van mening dat iedereen moet en mag vinden wat hij of zij wil, maar dat er bij de feiten gebleven moet worden. "Ze moeten het waarschijnlijk van hun baas opschrijven en ook hun hypotheek betalen. Maar als je zo kritisch bent op anderen, mogen anderen dat ook zijn op jou. Ze gaan te ver. Ze schrijven en interviewen als supporters. Het wordt tijd dat er wordt nagedacht waarom dingen gebeuren. Groningen heeft allang met elkaar gesproken. De leiding heeft met de trainer gesproken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie