Feyenoord dankt Sinisterra en overwint achterstand in tumultueus duel met Heracles

02-12-2021 09:12 Laatste update: 09:27

Feyenoord heeft zich woensdagavond verzekerd van plek twee in de Eredivisie. De inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo was geen walk-over, maar de ploeg van Arne Slot wist dankzij Luis Sinisterra een achterstand om te buigen: 2-1 werd het in de lege Kuip.

De wedstrijd was van meet af aan tumultueus. Sinisterra opende na tien minuten de score, maar de VAR zag in de daaraan voorafgaande aanval een overtreding van Alireza Jahanbakhsh op Giacomo Quagliata. De treffer werd na langdurig beraad met arbiter Bas Nijhuis afgekeurd. Direct daarna werd het zelfs 0-1, nadat Sinan Bakis vrij voor Ofir Marciano – wederom de vervanger van de absente Justin Bijlow onder de Feyenoord-lat – kwam en de Israëliër passeerde.

Halverwege de eerste helft werd de wedstrijd opgeschrikt door het uitvallen van Ismail Azzaoui, die na een duel met Tyrell Malacia schreeuwend naar het gras ging en per brancard van het veld moest. De wedstrijd lag enige tijd stil en de eerste helft werd met acht minuten verlengd. Feyenoord sloeg in die blessuretijd toe. Heracles-doelman Janis Blaswich hield veel tegen, maar moest passen bij een volgende inzet van Sinisterra: 1-1.

In de tweede helft ontsnapte Feyenoord aan een nieuwe achterstand, nadat Delano Burgzorg oog in oog met Marciano zijn zenuwen niet in bedwang kon houden. Feyenoord hervatte zijn offensief en de sterk keepende Blaswich moest zich nog eens gewonnen geven. Sinisterra ontsnapte weer aan de aandacht van de Heraclieden en maakte er 2-1 van. Daar blijf het in de laatste twintig minuten ook bij, hoewel Marcus Pedersen nog een grote kans op 3-1 miste.

Feyenoord stijgt van plek drie naar plek twee, op één punt van koploper Ajax en met één punt achterstand op PSV. Zondag speelt men weer een thuiswedstrijd, tegen Fortuna Sittard. Heracles blijft veertiende en kan zich richten op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van zaterdag.