Nieuws

Ajax-aankoopbeleid gekraakt met Bassey als voorbeeld: 'Geen verbetering te zien'

Ajax-aankoopbeleid gekraakt met Bassey als voorbeeld: 'Geen verbetering te zien'

6 oktober - 06:57
0

Volgens Marciano Vink typeert de komst van Calvin Bassey naar Amsterdam het huidige aankoopbeleid bij Ajax. Alhoewel de analist erkent dat de Nigeriaan goed kan verdedigen, vindt hij het tegelijkertijd onbegrijpelijk dat Bassey zó vaak de opbouw bij de topclub in crisis moet verzorgen.

Tegen SSC Napoli (1-6 nederlaag) zakte Bassey flink door het ijs en zag hij er meerdere keren bijzonder zwak uit. Voor Vink was dat weinig verrassend, die de international eerder zag ploeteren tijdens een oefenduel met Almere City. "Dat hij heel sterk is en dat hij in de duels krachtig is, dat geloof ik", begint de oud-voetballer nog positief bij Voetbalpraat van ESPN. "Alleen bij Ajax wordt er ook iets meer gevraagd, helemaal als je dat opbouwende spel wilt spelen. Om nu alles op Bassey te schuiven is een beetje overdreven, maar ik vind het wel typerend voor hoe er gescout en aangekocht is."

Een goede opbouw van achteruit is er simpelweg niet, concludeert Vink. Dat terwijl trainer Alfred Schreuder voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagels (1-1) nog 'hard geroepen had' dat dit beter moest. "Er is geen verbetering te zien. Bassey komt aan de bal en dat is voor een tegenstander helemaal niet gevaarlijk. Álvarez komt op het middenveld aan de bal, dat is ook niet gevaarlijk. Hij is beter geworden, maar het is niet degene met de geniale ideeën."

Dat Ajax er amper een moment aan te pas kwam tegen Napoli was dan ook een logisch gevolg van het mislukte tactische plan volgens Vink. "Als Berghuis daarvoor met Kudus in dezelfde ruimte loopt te voetballen, dan ben je al gauw lamgeslagen als team. De opbouw wordt dan een lange bal en als je daar geen balvaste spits hebt, die hem even doorkopt of de bal bij zich houdt, dan wordt het een hele lastige wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie