Nieuws

Yilmaz hekelt instelling in Nederland en hoopt op Sneijder: 'Rol maakt niet uit'

Yilmaz hekelt instelling in Nederland en hoopt op Sneijder: 'Rol maakt niet uit'

6 oktober - 06:45
0

Burak Yilmaz kraakt de Nederlandse voetbalmentaliteit in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. De 37-jarige Turkse vedette van Fortuna Sittard vindt de Eredivisie enerzijds geweldig, terwijl hij anderzijds het nodige aan te merken heeft op de instelling van spelers.

Yilmaz wordt door de ochtendkrant gevraagd of hij zich sinds hij in Limburg is neergestreken al gewaagd heeft aan het eten van een puntje vlaai. "Profvoetballer zijn is een vak", reageert hij verbaasd tegenover het AD. "Daar moet je 24 uur per dag voor leven. Hard trainen, gezond eten, genoeg slapen; alleen op die manier haal je alles uit je carrière."

Zijn eerste maanden bij Fortuna verliepen turbulent: Sjors Ultee werd geslagen, de ploeg kwakkelt in de competitie, maar Yilmaz laat zich tegelijkertijd gelden met vier goals in acht wedstrijden. Nederland maakt een goede indruk op hem. "Ik vind de Eredivisie geweldig, meen ik echt. Ik hou van de branie, van het verzorgde spel. Voetballen lijkt voor jullie soms meer hobby dan werk. Na een nederlaag zie je spelers, ook die van Fortuna, soms snel alweer lachen. Dat begrijp ik niet. Ik weet niet beter dan dat een nederlaag het einde van de wereld betekent. Ik moet heel erg wennen aan die relaxte benadering."

In zijn rijke loopbaan tot dusver voetbalde hij onder meer samen met Sven Botman en Sneijder, die hij tot 'zijn beste vrienden' omschrijft. Laatstgenoemde wordt veelvuldig in verband gebracht met een dienstverband bij Fortuna Sittard. Dat juicht Yilmaz toe. "Ik hoop dat Wesley snel naar Fortuna komt, in welke rol maakt me niet uit. Hij zou een fantastisch uithangbord zijn", aldus de Turks international.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie