Nieuws

Van Basten onder de indruk: 'Hij denkt en anticipeert sneller dan alle anderen'

Van Basten onder de indruk: 'Hij denkt en anticipeert sneller dan alle anderen'

05-10-2022 22:13

Erling Haaland eiste tijdens de eerste helft van Manchester City - FC Kopenhagen maar weer eens een hoofdrol op door twee doelpunten aan te tekenen. Marco van Basten is onder de indruk van het fenomeen en denkt dat de Noorse goalgetter vooral zo productief is dankzij zijn spelintelligentie.

Met een fraaie knal en een simpele intikker zorgde Haaland voor de eerste twee doelpunten van City, dat inmiddels met 4-0 leidt tegen FC Kopenhagen. "Alleen al met zijn postuur kan hij het verschil maken", zegt Van Basten bij Ziggo Sport. "Hij is erg handig en snel op de vierkante meter, de ruimte die hij krijgt is echt niet groot. Hij denkt sneller dan alle anderen. Hij anticipeert sneller."

Toch denkt Van Basten niet dat Haaland de enige spits ter wereld is met een dergelijk neusje voor de goal. "Er zijn zat spelers die dat ook doen, maar hij doet nog veel meer dingen heel goed. Het is heel bijzonder. Hij is slim en handig genoeg om meer te kunnen doen", aldus de oud-voetballer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!