Nieuws

Spanjaard sprankelt bij Club Brugge: Ik denk dat hij bij de WK-voorselectie zit

Spanjaard sprankelt bij Club Brugge: "Ik denk dat hij bij de WK-voorselectie zit"

05-10-2022 21:20 Laatste update: 21:24

Ferran Jutgla vertolkt een hoofdrol bij het verrassend sterk presterende Club Brugge. Onder aanvoering van de Spanjaard rekende de Belgische formatie overtuigend af met Atlético Madrid. Volgens Spaanse media is de 23-jarige spelmaker een kandidaat om mee te gaan naar het WK in Qatar.

Marca-journalist David Medina is overtuigd van zijn kwaliteiten. "Hij heeft alle Spanjaarden verrast", zegt hij tegen Sporza. "We zagen Ferran nu voor het eerst echt aan het werk en we vielen van onze stoel. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat geen enkele ploeg in La Liga hem wou deze zomer, want bij een subtopper als Sevilla zou hij makkelijk mee kunnen."

Zijn die WK-dromen wel reëel voor de aanvaller van Club Brugge? Medina: "Spanje heeft veel problemen voorin. Mikel Oyarzabal, Gerard Moreno en Dani Olmo zijn geblesseerd. Bij Barcelona komt Ferran Torres niet aan spelen toe. Daardoor lijkt eigenlijk alleen Alvaro Morata zeker van een WK-ticket. Met zijn huidige niveau behoort Jutgla zeker tot de beste Spaanse aanvallers van het moment. Ik denk dat hij wel bij de voorselectie zit. Het is dan aan hem om bondscoach Luis Enrique te overtuigen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!