Nieuws

Van Nistelrooij: 'Het mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurt wel'

Van Nistelrooij: 'Het mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurt wel'

05-10-2022 20:42
0

PSV gaat er in Zwitserland tegen FC Zürich alles aan doen om de eerste driepunter in de wacht te slepen. Na de 3-0 nederlaag bij SC Cambuur overheerst het chagrijn in Eindhoven. Toch vertrouwt trainer Ruud van Nistelrooij erop dat zijn ploeg beter voor de dag gaat komen in de Europa League.

"We moeten meer kansen creëren, beter verdedigen, meer energie in de wedstrijd leggen en beter samenwerken", zegt hij op de persconferentie geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "We hebben na Cambuur-uit goed geëvalueerd. Elke ploeg loopt jaarlijks een keer tegen een zeperd aan, ook al mag het niet gebeuren. Maar het gebeurt wel."

Van Nistelrooij beschouwt de nederlaag tegen Cambuur als een incident en weet dat zijn ploeg moet reageren. "Dat hebben we eerder dit seizoen gedaan als het moest. Dat moeten we dan morgen wel weer laten zien. We hebben een grote selectie met meerdere spelers en we hopen er snel nog wat toe te voegen uit de ziekenboeg. Het kan zijn dat we iets veranderen, maar het kan ook niet", blijft hij behoudend.

Desondanks start PSV volgens het ED met dezelfde elf als tegen Cambuur in Zwitserland. FC Zürich – PSV begint om 18.45 uur. PSV speelde tot nu toe nog maar één Europa League-wedstrijd (1-1 tegen Bodo/Glimt). Het treffen met Arsenal werd door het overlijden van Queen Elizabeth verzet.

De vermoedelijke opstelling van PSV
Benítez; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Simons, Gutiérrez; El Ghazi, Vertessen, Gakpo;

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie