Nieuws

Guardiola: 'Geen ramp als we Champions League komende vijf jaar niet winnen'

Guardiola: 'Geen ramp als we Champions League komende vijf jaar niet winnen'

5 oktober - 19:51
0

Pep Guardiola verkiest het winnen van de Premier League boven de eindzege in de Champions League. Volgens de Spaanse Manchester City-manager is het weinig verrassend dat The Citizens nog nooit het miljardenbal hebben weten te winnen.

De tacticus wordt gevraagd of hij liever de cup met de grote oren wint of de titel in Engeland. "Geen enkele twijfel: de Premier League", geeft Guardiola resoluut antwoord bij Sky Sports. "Het zou een grote fout zijn om ons op de Champions League te focussen. De Premier League is het belangrijkste. Het zorgt voor consistentie en voor het juiste moment. De Champions League is zo gecompliceerd en de tegenstanders zijn zó goed."

Vervolgens wordt Guardiola gevraag of hij inmiddels niet wanhopig wordt, dat hij in de afgelopen jaren al vaak dicht bij was, maar nog nooit heeft weten te winnen. "Dat is niet het juiste woord. Barcelona won voor het eerst in 1992. Ook Sir Alex Ferguson had tijd nodig. Het zou een grote fout zijn om ons alleen te focussen op het winnen van de Champions League, maar natuurlijk is het ons doel."

Guardiola geeft aan een wedstrijd 'in Cardiff' hetzelfde te benaderen als een duel in de Champions League. "We selecteren niet op competities of op wedstrijden. We proberen gewoon altijd te winnen. Het zou geen ramp zijn als we in de komende drie, vier of vijf jaar niet de Champions League weten te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie