Nieuws

Slot over 5-1 zege Midtjylland op Lazio: 'Voetbal is veel mondialer geworden'

Slot over 5-1 zege Midtjylland op Lazio: 'Voetbal is veel mondialer geworden'

05-10-2022 19:30
0

Arne Slot is op zijn hoede voor FC Midtjylland voorafgaand aan het treffen met de Deense tegenstander. Volgens de Feyenoord-trainer is de Europa League-groepsgenoot een niet te onderschatten tegenstander.

In de tweede speelronde van de groepsfase zorgde Midtjylland voor een daverende verrassing door met maar liefst 5-1 te winnen van het hoger aangeslagen SS Lazio te winnen, de ploeg waar Feyenoord in het eerste duel nog kansloos met 4-2 van verloor. "Het eerste wat ik dacht was: 'Onze volgende wedstrijd is Midtjylland-uit… Wat gaat er dan wel niet gebeuren?!'", zegt Slot op de persconferentie.

Toch zorgde de doelpuntendrift van Midtjylland niet voor een grote verrassing bij de Feyenoord-oefenmeester. "Dat is tegenwoordig heel normaal. Voetbal is veel mondialer geworden. Overal ter wereld kun je een godsvermogen verdienen en daarom lopen er ook overal ter wereld goede voetballers rond."

Feyenoord gooide zelf hoge ogen in speelronde drie door Sturm Graz op een 6-0 nederlaag te trakteren. "De uitslag van Midtjylland vond ik nog iets exceptioneler, omdat wij hebben gemerkt hoe goed Lazio (4-2 uitnederlaag, red.) is. Als je vijf keer kunt scoren tegen die ploeg, is dat heel indrukwekkend."

Slot verwacht dan ook een heet avondje. "We zijn ernaartoe aan het werken dat we dezelfde intensiteit kunnen leveren tegen ploegen die wat meer weerstand bieden als tegen de teams die minder weerstand bieden. Vaak hebben wij het in uitwedstrijden moeilijker dan in thuiswedstrijden, omdat clubs die Feyenoord ontvangen net wat meer weerstand kunnen bieden – vaak gesteund door het thuispubliek. Op Europa League-niveau heeft Feyenoord al lang geen uitwedstrijd gewonnen. Het is aan ons om dat weer te laten gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie