Nieuws

'Barcelona lijkt bedaard en ziet af van beroep na handsbal van Dumfries'

'Barcelona lijkt bedaard en ziet af van beroep na handsbal van Dumfries'

05-10-2022 18:33

FC Barcelona ziet af van het indienen van een officiële klacht bij de UEFA na het duel met Internazionale, meldt de Spaanse krant AS. De Catalanen voelden zich bestolen nadat de Nederlandse VAR Pol van Boekel na een handsbal van Denzel Dumfries geen strafschop werd toegekend.

De Spanjaarden verloren de uitwedstrijd tegen Internazionale uiteindelijk met 1-0. President Joan Laporta liet na afloop van het duel ontvallen een officiële klacht in te gaan dienen bij de UEFA over het optreden van Van Boekel. De leidsman was bij de wedstrijd tegen Bayern München ook al de VAR en ook toen voelden de Catalanen zich tekortgedaan. Van een officiële klacht lijkt het echter niet te komen.

Van Boekel weigerde arbiter van dienst Slavko Vincic in de slotfase van het duel naar het scherm te roepen na een ogenschijnlijk duidelijke handsbal van Dumfries, waardoor Barcelona zich flink benadeeld voelde. Inmiddels zouden de gemoederen zijn bedaard en heeft Barcelona volgens AS besloten om af te zien van het aantekenen van beroep, omdat ze dat als weinig zinvol beschouwen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!