Nieuws

Van Basten vernietigend: 'Álvarez is geen goede speler en Bergwijn is geen topper'

Van Basten vernietigend: 'Álvarez is geen goede speler en Bergwijn is geen topper'

05-10-2022 18:23 Laatste update: 18:26

Marco van Basten begrijpt helemaal niets van het aankoopbeleid van Ajax. San Marco vraagt zich af waarom de Amsterdamse topclub met zoveel miljoenen heeft gestrooid als de aanwinsten niet eens worden opgesteld door Alfred Schreuder.

De afgelopen transferperiode verkocht Ajax voor meer dan tweehonderd miljoen euro aan spelers, maar gaf het tegelijkertijd zelf meer dan honderd miljoen euro uit aan versterkingn. Tegen SSC Napoli (1-6 nederlaag) verschenen er slechts twee van de negen aankopen vanaf de aftrap binnen de lijnen. "Wat is je aankoopbeleid als je maar twee van je aankopen opstelt?", vraagt Van Basten zich af bij Ziggo Sport. "De aankopen zijn vreemd en gek als je ze ook niet opstelt."

De voormalig trainer van onder meer Ajax en AZ vraagt zich af of het wel botert binnen de clubleiding van de Amsterdammers. "Ik weet niet of het scheef zit tussen de technische mannen. De kwaliteit moet op het veld staan. Ik vind het een raar verhaal dat maar twee van de negen aankopen op het veld staan. Het is niet logisch voor het beleid dat je dit doet."

Toch neemt Van Basten het op voor de veelvuldig bekritiseerde Schreuder. De oefenmeester wordt gekraakt door zijn late wissels tegen Napoli. "Je maakt elkaar ook niet beter. Álvarez is geen goede speler, maar wordt in dit elftal gewoon echt slecht. Bergwijn vind ik ook geen topper, maar in zo'n elftal verdwijnt hij. Ze hielpen elkaar ook niet. Rensch is een speler die al wekenlang aantoont dat hij het niveau niet aankan. Waarvoor heb je dan al die spelers gekocht?!", somt de stomverbaasde Van Basten op.

Dat de rechtsback nog altijd in de basis staat onder Schreuder is voor Van Basten om maar één reden te verklaren. "Blijkbaar is hij (Jorge Sánchez, red.) niet goed genoeg." Op de linkerflank oogt Ajax daarnaast erg kwetsbaar. "Blind is een geweldige speler aan de bal, maar is zo kwetsbaar door zijn gebrek aan snelheid. Wijndal is gekocht als linksback en speelt niet. Dat klopt gewoon niet", aldus Van Basten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!