Hekkensluiter PEC financieel in zwaar weer: 'Afhankelijk van kapitaalinjecties'

Hekkensluiter PEC financieel in zwaar weer: 'Afhankelijk van kapitaalinjecties'

01-12-2021 19:37 Laatste update: 20:39
Eredivisie 0 Reacties

PEC Zwolle heeft woensdag het jaarverslag gepresenteerd en de inhoud daarvan is reden tot zorgen in de Hanzestad. Hoewel het resultaat van het afgelopen seizoen positiever was dan van tevoren verwacht, bevindt PEC zich in zwaar weer.

De club uit Zwolle kon rekenen op een meevaller ten opzichte van de voorspellingen, maar maakt zich toch ernstige zorgen over de toekomst. 'Simpel gezegd; de kosten zijn beduidend hoger dan de inkomsten en om dat verschil te dekken is de club op dit moment te sterk afhankelijk van transferinkomsten en kapitaalinjecties', schrijft PEC op de website. 

'Ook kan geconcludeerd worden dat het groeiplan 'wat goed is moet beter' niet heeft uitgepakt zoals verwacht en de club in een lastige financiële positie heeft gebracht. Nu de dekking vanuit kapitaalinjecties en resultaten uit uitgaande transfers vooralsnog achterwege blijven, is de club hard bezig met nieuw beleid. Het maakt daarbij financieel een pas op de plaats om zodoende zo snel mogelijk weer een gezonde bedrijfsvoering te realiseren', vervolgt de club.

Sportieve resultaten zouden de pijn in Zwolle wellicht een beetje kunnen verlichten, maar daar is momenteel ook geen sprake van. PEC staat met vijf punten stijf onderaan in de Eredivisie en kwam tot nu toe slechts tot zeven doelpunten in veertien wedstrijden. Vrijdag neemt de club uit Zwolle het om 20.00 uur op tegen FC Groningen in De Euroborg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie