Nieuws

Jansen geeft blessure-update: 'Gaan de goede kant op, maar zijn er nog niet bij'

Jansen geeft blessure-update: 'Gaan de goede kant op, maar zijn er nog niet bij'

05-10-2022 17:47

Pantelis Hatzidiakos is op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met Apollon Limassol vol vertrouwen. Daarnaast geeft AZ-trainer Pascal Jansen een update over de ziekenboeg bij de Alkmaarders.

In zowel de Eredivisie als de Conference League heeft AZ dit seizoen nog een enkele nederlaag te hoeven slikken, waardoor de stemming voorafgaand met de Cypriotische tegenstander opperbest is. De Griekse mandekker wordt op het persmoment gevraagd door wie de Noord-Hollanders te verslaan is. "Door onszelf", zegt Hatzidiakos zelfverzekerd.

"We hebben een goede start, maar we hebben nog helemaal niks. Het seizoen is nog zo lang, voor ons is het zaak dat we van wedstrijd naar wedstrijd blijven leven en steeds beter worden", vervolgt de stopper. Hatzidiakos is tevreden met de samenstelling van de groep en denkt dat de selectie sterker is dan vorig seizoen. "De enige die ons kan stoppen, dat zijn wij zelf."

Blessure-update

Jansen gaf vervolgens een blessure-update. "Vangelis Pavlidis en Hakon Evjen 'gaan de goede kant op', maar ze zijn er morgen nog niet bij", aldus de AZ-trainer.

Onder meer Jens Odgaard, Mees de Wit ontbraken wegens ziekte tegen RKC Waalwijk, maar zij zijn op tijd fit voor de ontmoeting met Limassol. Dani de Wit viel tegen de Brabanders uit met een spierblessure. In het zieknhuis kwam geen ernstig letsel aan het licht. Inmiddels heeft hij de groepstraining hervat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!