Nieuws

Ajax-supporters kraken duo routiniers én Schreuder: 'Tadic loopt te kutviolen'

Ajax-supporters kraken duo routiniers én Schreuder: 'Tadic loopt te kutviolen'

05-10-2022 17:28

Ajax-fans zijn bij AT5 uitgesproken over de historische nederlaag tegen SSC Napoli (1-6). De supporters van de Amsterdammers zijn onthutsd door de gigantische zeperd. Daley Blind, Dusan Tadic én hoofdtrainer Alfred Schreuder moeten het ontgelden.

De Amsterdams georiënteerde zender houdt een voxpop daags na de verliesbeurt in de Johan Cruijff ArenA. Supporters bezigen termen als 'wanprestatie, bagger en dramatisch' om de vertoning van Ajax te omschrijven. "Waarom worden er constant ballen naar voren gegeven als je alleen maar spelers van 1 meter 42 hebt?", vraagt de ene fan zich af in het video-item.

"Ik begrijp de wissels niet en begrijp er helemaal niets meer van, totaal niet", klinkt het van een andere supporter. De normaal zo betrouwbare routiniers Tadic en Blind krijgen er flink van langs. "Ze moeten eruit", zegt een visboer. "Ze kunnen het niet meer belopen. Ze hebben hun tijd gehad." Schreuder moet het al helemaal ontgelden. "Hij zit daar maar, met zijn uitgestreken porem. Hij doet ook niks. Er is geen beleving bij die man. Niks."

Dat de Ajax-coach pas laat in de tweede helft voor het eerst besloot te wisselen, zorgt dan ook voor vraagtekens. "Ik denk dat Schreuder een beetje eigenwijs is", zucht een marktverkoper. "Tadic is niet in vorm, die jongen. Hij loopt te kutviolen. Als je zó op je lazer krijgt in de eerste helft, dan ga je toch een verandering erin gooien. Hij laat zijn slechtste spelers staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!