Nieuws

Erwin Koeman maakt einde aan zijn loopbaan als hoofdtrainer: 'Ik wilde graag door'

Erwin Koeman maakt einde aan zijn loopbaan als hoofdtrainer: 'Ik wilde graag door'

01-12-2021 19:19 Laatste update: 20:40

Erwin Koeman heeft aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn carrière als trainer. De zestigjarige broer van Ronald maakt dit bekend via de website van zijn laatste werkgever Beitar Jerusalem. Hij stopt wegens persoonlijke omstandigheden.

Koeman is nog geen halfjaar actief bij de Israëlische club, maar heeft vroegtijdig moeten besluiten om het voor gezien te houden. "De tijd is gekomen om te stoppen als trainer", vertelt Koeman op de website van Beitar Jerusalem. "Ik wilde graag door, maar dat gaat niet vanwege persoonlijke omstandigheden", voegt hij daar aan toe. Het is vooralsnog niet bekend om wat voor persoonlijke omstandigheden het precies gaat.

De club uit Jeruzalem heeft louter goede woorden over voor de Nederlandse oefenmeester. "We willen hem uit de grond van ons hart bedanken voor zijn persoonlijkheid, professionaliteit en bijdrage aan onze club. We voelden allemaal een band met hem. We respecteren zijn beslissing en wensen hem een goede gezondheid toe in de toekomst", zegt voorzitter Eli Ohana. Koeman speelde tussen 1987 en 1990 samen met Ohana bij KV Mechelen, dat toen een gouden periode beleefde. 

Koeman was als hoofdtrainer verder actief bij RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven en Oman. Verder heeft hij als assistent gewerkt bij PSV, Southampton, Everton en Fenerbahçe.



Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!