Nieuws

'Ajax hoopt op terugkeer Blind: 'H2 wordt geprezen, maar is geen Overmars''

'Ajax hoopt op terugkeer Blind: 'H2 wordt geprezen, maar is geen Overmars''

05-10-2022 12:11 Laatste update: 17:00

Ajax is ondanks het pak slag dat het dinsdag kreeg nog steeds op koers voor de doelstellingen van het seizoen, namelijk overwintering in de Europa League. De Amsterdammers staan één punt achter op koploper AZ en intern borrelt steeds meer de verwachting dat Danny Blind vanaf januari het technisch beleid uit gaat zetten.

Volgens De Telegraaf hoopt de club op de komst van Blind, die momenteel als assistent-trainer van het Nederlands elftal fungeert. 'Technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar (H2) worden geprezen om hun arbeidsethos, maar zijn simpelweg (nog) geen Overmars en hebben maar een miniem deeltje van diens grote internationale netwerk', schrijft het medium. 

Ajax nam negen maanden geleden afscheid van Marc Overmars, die inmiddels onderdak heeft gevonden bij Royal Antwerp en aan kop gaat in de Jupiler Pro League. 'Het is een gotspe dat een beursgenoteerd voetbalbedrijf, met de nadruk op voetbal, negen maanden na het gedwongen vertrek van Marc Overmars nog altijd geen nieuwe technisch directeur heeft. Het voedt de geruchten dat tot na het WK wordt gewacht op Danny Blind', meldt de krant. 'Dat diens boezemvriend Fred Grim steeds vaker wordt gesignaleerd op De Toekomst versterkt de geluiden dat Blind en consorten vanaf januari het technisch beleid gaan uitzetten.'

De aankopen van de afgelopen zomer weten ook nog geen onuitwisbare indruk te maken. 'Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceiçao, Jorge Sanchez, Lucas Ocampos, Lorenzo Lucca en Florian Grillitsch zijn vooralsnog niet meer dan dure bankzitters', besluit De Telegraaf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!