Mooie woorden van Conte voor weinig spelende Bergwijn: Hij begrijpt wat ik wil

Mooie woorden van Conte voor weinig spelende Bergwijn: "Hij begrijpt wat ik wil"

Antonio Conte had woensdagmiddag tijdens de persconferentie lovende woorden over voor Steven Bergwijn. De Nederlander heeft nog geen minuten gemaakt onder de nieuwe Tottenham Hotspur-manager, maar Conte lijkt Bergwijn zeker nog niet te hebben afgeschreven. 

"Hij is een speler met goede kwaliteiten. Het was jammer voor mij dat hij weg was tijdens de interlandperiode, want ik wilde Steven in die twee weken graag bij me hebben om hem beter te leren kennen. Voor het Nederlands elftal was het niet jammer dat Steven weg was bij ons", zegt Conte met een verwijzing naar het belangrijke doelpunt dat Bergwijn maakte in de wedstrijd tegen Noorwegen.

Ondanks dat Bergwijn nog geen speelminuten kreeg van Conte, is hij wel positief over de 24-jarige buitenspeler. "Hij is goed in de één-op-één, is snel, heeft kwaliteiten om een man te passeren en kan ook scoren. We zijn nu samen aan het werk en hij begrijpt wat ik van hem wil. Ik vind dat hij op alle posities in de aanval kan spelen", zegt de Italiaanse oefenmeester. 

Bergwijn lijkt zich op te kunnen maken voor zijn debuut onder de opvolger van de ontslagen Nuno Espirito Santo. "Voor de wedstrijd van morgen (donderdag, red.) is hij klaar, ik reken op hem", stelt Conte. Bergwijn kwam de afgelopen week in het nieuws omdat hij in de belangstelling zou staan van Ajax, waar hij als jeugdspeler al actief is geweest. Het contract van Bergwijn in Londen loopt nog tot medio 2025.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie