Transfernieuws

'Leverkusen wil Real Madrid-legende inlijven als opvolger van trainer Seoane'

'Leverkusen wil Real Madrid-legende inlijven als opvolger van trainer Seoane'

05-10-2022 08:27 Laatste update: 08:28

Bayer Leverkusen lijkt steeds meer op zoek naar een vervanger van trainer Gerard Seoane. Na de Champions League-nederlaag tegen FC Porto (2-0) melden Duitse bronnen dat Xabi Alonso de grootste kandidaat is om het roer over te nemen bij die Werkself

Toonaangevende bronnen als Kicker en ESPN melden dat Alonso inmiddels bovenaan de lijst staat van Leverkusen. ESPN gooide medio september het gerucht al de wereld in dat de oud-speler van Liverpool, Real Madrid en Bayern München op het lijstje van de Duitsers te vinden was, maar die interesse is inmiddels zeer concreet. Seoane ligt al weken onder vuur vanwege de slechte resultaten van de club en de Europese nederlaag tegen Porto zou wel eens de druppel kunnen zijn.

"Ik ben een pragmatisch persoon. Uiteindelijk zijn het de resultaten die tellen", stelde algemeen directeur Fernando Carro onlangs op een persmoment. "We hebben op korte termijn zeer goede resultaten nodig." Leverkusen staat voorlaatste in de Bundesliga en staat derde in de Champions League groep met Porto, Atlético Madrid en koploper Club Brugge. De Duitse club wist wel knap op bezoek bij de Madrilenen te winnen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!