Nieuws

Amsterdamse politie pakt ruim honderd Napoli-supporters op na duel met Ajax

Amsterdamse politie pakt ruim honderd Napoli-supporters op na duel met Ajax

05-10-2022 07:54

De Amsterdamse politie heeft na het duel tussen Ajax en SSC Napoli ruim honderd Italiaanse supporters opgepakt. Ondanks de arrestaties spreekt de politie van een naar omstandigheden rustige avond. De Italianen zijn inmiddels vrijgelaten. 

Enkele Italiaanse supporters brachten gezichtsbedekkende kleding, stokken en een mes mee. Desondanks is er weinig voorgevallen. "Voor, tijdens en na de wedstrijd hebben zich nauwelijks ongeregeldheden voorgedaan", stelt een woordvoerder van de politie tegenover het Algemeen Dagblad. "We hebben beide supportersgroepen goed gescheiden kunnen houden. Onder begeleiding zijn de Italianen met een metrostel overgebracht naar station Strandvliet. Zo konden ze via de juiste zijde de Johan Cruijff ArenA betreden."

In aanloop naar het duel waren er enkele ongeregeldheden tussen supporters van Ajax en Napoli, nadat Italiaanse fans de trein naar stadion Bijlmer-Arena hadden genomen. Ajax verloor het duel met Napoli met een historische 1-6 uitslag en verliet het eigen stadion met de staart tussen de benen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!