Nieuws

Tadic de gebeten hond na afstraffing: 'We moeten niet naar excuses zoeken'

Tadic de gebeten hond na afstraffing: 'We moeten niet naar excuses zoeken'

05-10-2022 06:50
0

Dusan Tadic was dinsdagavond misschien wel de grootste teleurstelling op het veld bij Ajax en mocht bovendien met een rode kaart vroegtijdig vertrekken. De Serviër windt er na afloop van het duel geen doekjes om en stelt dat de ploeg eens goed in de spiegel moet kijken na de afstraffing tegen Napoli. 

In gesprek met Ziggo Sport kaart Tadic de recente vormcrisis van Ajax aan. De afstraffing tegen Napoli (1-6) was de vierde wedstrijd op rij dat niet werd gewonnen. "We hebben goede en slechte wedstrijden. Er zijn veel nieuwe spelers bijgekomen, maar ik wil geen excuses zoeken. We moeten elkaar weer vinden en van onze eigen kwaliteit uitgaan en goed in de spiegel kijken."

Tadic speelde de afgelopen vier jaar vooral vanaf de linkerkant, maar staat onder trainer Alfred Schreuder veelal op de rechterkant. "Die keuze is niet aan mij, maar aan de trainer", zegt Tadic politiek correct. "In dit soort wedstrijden moeten de basics kloppen. Deze wedstrijd kregen we te makkelijk doelpunten tegen. Napoli is een goede ploeg, maar dat zijn wij ook en dit ging te gemakkelijk."

De Serviër kon op een striemend fluitconcert rekenen nadat hij met een rode kaart het veld verliet. Veel toeschouwers verlieten óók vroegtijdig hun plek nadat ze genoeg hadden gezien van het spel van de Amsterdammers. "Dat begrijp ik", geeft Tadic toe. "We weten hoe groot Ajax is als club en dit soort dingen zijn normaal. Als we verliezen, zijn we de eerste die er wat van vinden en dit was gewoon een heel pijnlijke avond. We moeten nu kijken waar het fout is gegaan en proberen het op te lossen. Het seizoen is nog erg lang."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie